torsdag 1. oktober 2009

Bergsdalen


Som student har jeg privelegiet å kunne ta en tur midt i uken. Og de som jobber for seg selv, eller jobber skift kan også unne seg sånt! Så vi som er så heldig rottet oss sammen: Med bil til Hamlagrøosen i Bergsdalen en onsdag, og videre derifra og inn til Vending turisthytte.


Siden det er en våt høst, ble dette også en tur i regn, med oppholdsbyger!
Veien langs Hamlagrøvannet lå en meter under vann, men gode fjellstøvler holdt vannet ute gjennom bløtt myrlandskap. Litt høyere opp kom vi opp til fjellbjørkområdet og det ble litt mindre vått. Og naturen gleder oss med fargesprakende planter: rødt, gult, grønt og brunt i mange nyanser. VAKKERT!




Ett eller annet sted underveis var vi så opptatt av samtalen at Camilla som skulle være kjentmann, begynte å stusse: var vi på rett vei? Konklusjonen ble nei, vi skulle vært på andre siden av denne åssiden...så en liten tur gjennom kratt og over på andre siden, fant vi igjen stien med T-merking.





Det var godt å komme fram - og selv om det tok litt tid å få fyr i ovnen, var det deilig å komme i hus. Medbragte kjøttkaker til middag og pannekaker til dessert! Det kom ikke flere til hytten denne dagen, så vi kunne velge fritt blant de 30 sengeplassene. Opprydding og utvask er fort gjort når en er tre damer på tur, og turen tilbake gikk pent og pyntelig langs T-stien, hele veien.
Bilkjøring i Bergsdalen er ikke for pingler - tror nok mange en østlending hadde tatt skrekken av våre svingete, trange og bratte vestlandsveier. Men sjåføren var vel vant med sånn, og vi kom hjem i tide for middag. Og selv om det bare var en overnatting føltes det som helg midt i i uken.
Takk for turen, jenter!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar